Gå til hovedindholdet

Kort over fredningsbælter

Regler om fredningsbælter

Her vises kort vedr. fredningsbælter. Fisk, som bevæger sig fra vandløb ud i havet, skal kunne gøre det frit. Derfor er der fredningsbælter, hvor du ikke må fiske, dér hvor åer og bække løber ud i hav og fjorde. Det er altid en god idé at kontrollere, om der måske er et fredningsbælte lige dér, hvor du kunne tænke dig at tage på fisketur.

Adgang til kort over fredningsbælter

Fisk, som bevæger sig fra vandløb ud i havet, skal kunne gøre det frit. Derfor er der fredningsbælter, hvor du ikke må fiske. Fredningsbælterne er der, hvor åer og bække løber ud i hav og fjorde. Det er altid en god idé at checke, om der måske er et fredningsbælte lige der, hvor du kunne tænke dig at tage på fisketur. Det kan du gøre her:

Inden du klikker dig ned i kortene, hvor fredningsbælterne er tegnet, skal du lige være opmærksom på dette:
 

  

  • Klik på ”Kortindhold” øverst til højre, vælg fredningsbælter og om visningen skal være som almindelig kort eller satellitfoto.
    Zoom herefter ind på kortet med knapperne til venstre eller med scrollhjulet på musen. Kortvisningen flyttes ved at holde venstre musetast nede og trække. Du kan også angive et bynavn eller en adresse i søgefeltet til venstre for kortet.
     
  • Fredningsbælterne vises med forskellig farve: Rød for helårligt, blå for 16. september til 15. marts eller gul, hvis en anden periode gælder, eller der gælder andre særlige regler. For at se mere om fredningsbæltet skal du klikke på det farvede felt, hvorefter et pop-up vindue vil vise oplysninger om nærmeste adresse samt info om fredningsbæltet. Der er også link til Retsinformation til den bekendtgørelse, der fastlægger fredningsbæltet.

Hvis vandløbets munding er to meter eller bredere, er der et fredningsbælte på 500 meter, som gælder hele året. Hvis vandløbets udmunding er mindre end to meter bredt gælder fredningsbæltet kun i perioden 16. september - 15. marts.

MENU