Gå til hovedindholdet

Kun to uger tilbage af ansøgningsrunden om landbrugsstøtte

NaturErhvervstyrelsens kundevejledning udvider åbningstiderne i ugerne op til ansøgningsfristen 21. april for at hjælpe med spørgsmål til ansøgningsskemaerne.

Publiceret 8. april 2015

Mere end 23.000 landmænd har sendt deres ansøgninger, men NaturErhvervstyrelsen vurderer, at omkring 18.000 landmænd mangler at sende deres ansøgning af sted.

Hvis du endnu ikke har taget hul på din ansøgning, så er det på høje tid at komme i gang med at udfylde den, da der er mange nye regler at sætte sig ind i pga. landbrugsreformen. De nye regler gør det det mere tidskrævende at udfylde skemaet og søge om landbrugsstøtte. Din støtte bliver nedsat med 1 pct. pr. arbejdsdag, du indsender forsinket i forhold til ansøgningsfristen. Bemærk dog, at ansøgning om nye 5-årige tilsagn til miljø- og økologiordninger ikke er mulig efter 21. april.

Du finder korte faktaark om de nye regler her.

Se to korte film om at udfylde ansøgningen (6-10 min).

Ansøgningsrunden åbnede 1. februar 2015. Fristen er sat til 21. april for at vi kan nå vores udbetalingsmål.

Vent ikke på ændring af markblokke

På nuværende tidspunkt har vi godt 14 dages behandlingstid på ændringsforslag til markbloktemaet. Hvis du har sendt forslag til ændring af dine markblokke, bør du sende din ansøgning, selvom vi ikke har rettet dine markblokke endnu. Du udfylder ansøgningen som om, du får alle dine forslag godkendt. Hvis vi ikke godkender dine forslag, kontakter vi dig. Så har du helt til den 11. maj til at rette i din ansøgning.

Kundevejledningen udvider åbningstiderne

For at hjælpe med spørgsmål til ansøgningerne udvider Kundevejledningen åbningstiderne flere dage frem til ansøgningsfristen 21. april.

Her er de udvidede åbningstider:

Lørdag d. 11. aprilKl. 10-15
Søndag d. 12. aprilKl. 10-15
Lørdag d. 18. aprilKl. 10-15
Søndag d. 19. aprilKl. 10-15
Mandag d. 20. aprilKl. 9-21
Tirsdag d. 21. aprilKl. 9-21

Alle andre dage gælder de almindelige åbningstider, som du finder her.

Vi får rigtig mange opkald i de sidste uger inden ansøgningsfristen, så selv om vi har flere medarbejdere på telefonerne, kan vi desværre ikke helt undgå ventetid. Vær opmærksom på, at du kan opleve tekniske problemer, fordi vi har fået nyt telefonsystem. Vi arbejder på at løse problemerne.

Har du brug for vejledning til at udfylde din ansøgning, er det en god ide at ringe om eftermiddagen, hvor der generelt er færrest opkald.

Søg om landbrugsstøtte.

Kontakt

Har du faglige spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Kundevejledningen på tlf. 33 95 80 00 eller sende en e-mail til landbrug@naturerhverv.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens presseafdeling på tlf. 41 89 25 07.


MENU