Gå til hovedindholdet

Stem på Årets Etniske Nøglehulsopskrift 2013

Nøglehullet har set mod varmere himmelstrøg og er blevet inspireret til at udvide opskriftssamlingen med nye eksotiske nøglehulsopskrifter

Publiceret 28. januar 2013

Snart kan alle forbrugere stemme på ”Årets Etniske Nøglehulsopskrift”. Syv Bydelsmødregrupper har udviklet deres egne etniske nøglehulsopskrifter, der dyster om at blive ”Årets Etniske Nøglehulsopskrift 2013”.

Fra den 28. januar til den 10. februar 2013 kan man stemme på Facebook, noeglehullet.dk, og via Nøglehullet på mobilen. Konkurrencen afsluttes med en kåring i Fødevareministeriet i København d. 28. februar 2013.

Fødevareministeren vil mindske ulighed indenfor sundhed
Målet med kampagnen er at fortælle forbrugerne om de nye eksotiske varianter af nøglehulsopskrifter og give inspiration til sundere retter. Men det er også fødevareministerens ønske  at mindske ulighed indenfor sundhed gennem mad- og måltidspolitikken ”Sund madglæde”. 

”Nøglehullet skal være hvermandseje for alle befolkningsgrupper i Danmark, og alle skal have mulighed for sund madglæde. Derfor udvider vi palletten af nøglehulsopskrifter og åbner dørene til dem, der foretrækker kofta fremfor frikadeller” , siger fødevareminister Mette Gjerskov.

Og seniorkonsulent hos Bydelsmødrene Mai-Britt Haugaard Jeppesen bekræfter, at Nøglehullet har vist sit værd i Bydelsmødrenes formidling om sundhed:

”Ernæringsdeklarationer kan være svære at læse. Nøglehullet er en stor hjælp, da det er nemt at afkode for alle”, fortæller Mai-Britt Haugaard Jeppesen.

Nøglehulsteamet fra Fødevarestyrelsen har siden 2011 haft et godt samarbejde med Bydelsmødrenes Landsorganisation, der er en organisation af kvinder, de fleste med etnisk minoritets-baggrund fra hele Danmark. Her er Nøglehulsmærket blevet taget godt imod netop, fordi det er nemt at afkode uanset nationalitet, alder og læsefærdigheder. I konkurrencen om at blive ”Årets Etniske Nøglehulsopskrift 2013” har syv Bydelsmødregrupper udviklet deres egne etniske nøglehulsopskrifter, der er inspireret af det arabiske og afrikanske køkken.  

FAKTA:
Bydelsmødrene hjælper gennem samtaler andre kvinder med etnisk minoritetsbaggrund baggrund med at blive aktive medborgere i det danske samfund.

Der er ca. 400 bydelsmødre, der repræsenterer 41 forskellige lande. Tilsammen taker de 54 forskellige sprog. 

Nøglehullet gør det nemt at vælge sundere med:

  • Tæt på 2000 nøglehulsmærkede fødevarer i butikkerne
  • Mere end 125 gratis nøglehulsmærkede opskrifter på nøglehullet.dk
  • Stadigt flere restauranter og kantiner med nøglehulsmærkede retter på menuen.

Flere oplysninger:
Projektleder for Nøglehulsmærket, Marianne Dittmann, tlf. 72 27 66 85 eller

Seniorkonsulent hos Bydelsmødrene Mai-Britt Haugaard Jeppesen tlf: 30 17 78 03

Kontakt til fødevareministeren:
Pressesekretær Karin Møller-Olsen tlf. 25 38 95 93


MENU