Gå til hovedindholdet

Vågn op, kammerat Rohde

- indlæg bragt i Jyllands-Posten 25. maj 2012

Publiceret 25. maj 2012

I et indlæg her i avisen 16/5 harcelerer medlem af Europa-Parlamentet Jens Rohde over den reform af EU's landbrugsstøtte, som jeg og mine europæiske ministerkolleger for tiden arbejder på.

Jeg undrer mig over mange ting ved JR's indlæg, men det mest mærkelige er dog hans fuldstændige afvisning af mit ønske om, at EU's landbrugsstøtte helst skulle afskaffes helt.

Gad vide, hvornår Jens Rohde sidst har slået en smuttur forbi sit eget partis hjemmeside? Det skulle han tage at gøre, for her står klart og tydeligt, at Venstre mener, at »landbrugsstøtten skal afvikles globalt og i regi af EU.«

Men jeg undrer mig også over den tankegang, som JR gør sig til talsmand for.

Mener han virkelig, at vi skal bevare en landbrugsstøtte, der hører fortiden til? At vi skal kæmpe for en landbrugsstøtte, hvor vi bare deler blindt ud af EU's skatteborgeres penge og ikke stiller grønne krav til, hvordan vi uddeler pengene?

Det minder ærlig talt mest om noget, man praktiserede i den tidligere østblok.

En automatisk og enøjet støtte uden nogen som helst bekymring for miljø og den natur, vi skal videregive til de næste generationer af danskere. Jeg var slet ikke klar over, at det var dér, JR stod.

Jeg er indstillet på en grøn omstilling af vores landbrug. Både fordi det er det eneste rigtige over for miljøet, naturen og klimaet, men også fordi det er fremtiden for de danske landmænd og dem, der skal gå i deres fodspor.

For hvis vi gerne vil have en konkurrencefordel om 10 og 20 år, bliver vi nødt til at gå en grønnere vej.

Derfor er en reform af EU's landbrugsstøtte et oplagt sted at starte.


MENU