Gå til hovedindholdet

Vejledning om økologi til jordbrugets forsyningsvirksomheder mv. er opdateret

Vi har opdateret vejledningen om økologi til jordbrugets forsyningsvirksomheder mv. Her kan du læse om de vigtigste ændringer.

Publiceret 26. juli 2016

Vejledningen beskriver økologireglerne for danske virksomheder, som er autoriseret til økologi. 

Vejledningen træder i kraft 22. juli 2016. 

Her finder du vejledningen

Du finder den nye vejledning på vores hjemmeside:

Vejledning om økologi til jordbrugets forsyningsvirksomheder mv. 

De væsentligste ændringer og præciseringer i vejledningen er markeret med en firkant: ■ 

Vejledningen bliver løbende opdateret. Du kan printe vejledningen fra hjemmesiden. Det er dog en fordel at bruge den elektroniske version, som har en god søgefunktion og indbyggede links. Samtidig er du sikker på, at du bruger den sidst opdaterede vejledning. 

Køb en papirversion af vejledningen

Hvis du har brug for en papirversion af vejledningen, kan du købe den hos os. En vejledning koster 250 kr. inkl. moms. Hvis du køber ti eller flere vejledninger, får du mængderabat. Så koster vejledningen 125 kr. pr. stk. inkl. moms. Betalingen dækker omkostningerne ved trykning, ekspedition og porto. 

Vi sender det bestilte antal eksemplarer til dig, når du har overført pengene til NaturErhvervstyrelsens konto på reg. nr. 0216 konto nr. 4069167470. Vi beder dig skrive ”ØKO-virksomhedsvejledning – [antal]” i meddelelsesfeltet. 

Væsentlige ændringer og præciseringer i vejledningen

I forhold til tidligere udgaver er der sket en række tilpasninger. Nedenfor kan du se de væsentligste ændringer og præciseringer, der er foretaget i vejledningen: 

  • I afsnittet omkring hvem der skal autoriseres som økologisk virksomhed, har vi tilføjet planteskoler der både indkøber og selvproducere plantemateriale.
  • I afsnittet om varemodtagelse har vi indskærpet at, virksomheder ved modtagelse af produkter fra danske økologiske bedrifter skal tjekke om oplysningerne i følgedokumentationen stemmer overens med oplysningerne i bedriftens statusrapport. (Afsnit 7.1)
  • Vi har tilføjet et stykke om de særlige kontrolregler for en række varetyper importeret fra Ukraine og nabolandene. Varetyperne kan aflæses i Tabel 10.2. Kontrolreglerne omfatter sporbarhedskontrol samt test for pesticiderester.     
  • I afsnittet om regnskab for økologiske virksomheder (afsnit 8.1), har vi præcisere kravene til dokumentation hos virksomheder der har videresalg af både økologiske og konventionelle planter samtidigt med egenproduktion.
  • Der er kommet et nyt underafsnit til, omkring reglerne for eksport til Japan. (Afsnit 11)

Herudover har vi skrevet vejledningen igennem og rettet forskellige formuleringer. Vi håber, det gør vejledningen mere læsevenlig. 

Kontakt

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsen, Center for Kontrol, Jordbrugskontrol, Team Økologikontrol & Gødning tlf. 33 95 80 00, e-mail: jordbrugskontrol@naturerhverv.dk.

Er du journalist, er du velkommen til at kontakte NaturErhvervstyrelsens presseafdeling på tlf. 41 89 25 07. 


MENU